Division 5-klubben Djursdala SK drog blickarna till sig i slutet av mars månad. Detta efter att ha varit ett av få lag i hela världen att spela träningsmatch.

Matchen mellan Djursdala SK och Ankarsrums IS var en av få matcher i hela världen som spelades en dag i december tidigare år. Det gjorde att bettingintresserade från hela världen över fick upp ögonen för mötet en lördagsmorgonen i Vimmerby.

– När jag vaknade på lördagen hade vi fått en stor mängd meddelanden till vår Facebooksida från personer från en rad olika länder och världsdelar. De undrade om resultatet, om matchen inte skulle spelas eller vad som hade hänt. Det tog en stund innan jag förstod varför. Det är rätt sjukt när man reflekterar över det. Det var ett division 5-lag och ett division 6-lag som skulle möta varandra i en träningsmatch i Vimmerby och så berör det folk tusentals mil härifrån, säger Simon Henriksson i Djursdala SK och fortsätter:

SE ÄVEN: Allt om nätpoker

– Det var en person från Ungern som skrev till oss och berättade att vår träningsmatch fanns med i det ungerska nationella spelbolagets utbud. Det är svårt att fatta. Han skrev att han hade haft svårt att hitta information om vårt lag, men ändå spelat på oss. Det är nästan tragikomiskt alltså.

SE ÄVEN: Matchfixning i fotbollsallsvenskan utreds 

Källa: Vimmerbyidag.se