Enligt flera tidningar kan en match i Allsvenskan 2019 ha varit uppgjort. Nu utreds det hela av polisen.

Matchfixning har länge varit ett problem i fotbollsvärlden. Speciellt i de lägre divisionerna där matcherna inte går på tv och kontrollerna är allt färre. I Sverige har det under den senaste tiden dock pratats mycket om matchfixning i Allsvenskan. Tidigare har Östersunds målvakt Aly Keita blivit attackerad i något som många trodde var en uppgörelse efter en misslyckad matchfixning. Nu kommer uppgifter om att ännu en svensk toppmatch kan ha påverkats.

Enligt Aftonbladet ska det finnas misstankar om matchfixning i mötet mellan AIK och IFK Göteborg. Svenska Fotbollförbundet ska ha bekräftat för tidningen att man samarbetar med polisen i ärendet.

– Vi har fått in information kring den matchen som vi just nu analyserar. Vi har begärt in ytterligare information från våra samarbetspartners i den här typen av utredningar.

Är det polisen ni samarbetar med?

– Polisen bland annat. Några ytterligare kommentarer kan vi inte ge just nu. 

Är det lagen eller enskilda spelare som utreds?

– Det vill vi inte heller kommentera, säger Tobias Tibell. 

Det är många som väljer att spela på betting och på casinon online. Det har gjort att summorna höjts något otroligt och att få 50 kronor gratis inte längre är en summa som storspenderarna vill ha. Det är dock en bra summa om man vill spela lite.

SE ÄVEN: Arsene Wenger vill ta över Manchester United