Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner spelade bort över 70 miljoner svenska kronor på poker. Dansken säger dock att han inte är spelberoende.

Att registrera sig på casinon och få antingen en pott att spela för eller gratisdrag av något slag är något vi ofta ser. Det kan snabbt gå åt fel håll och den som tar ett steg för långt kan förlora stora summor på kort tid, något fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner fått känna på.

– Det är svårt att veta hur mycket, men omkring 50 miljoner kronor (motsvarande cirka 71 miljoner svenska kronor). Både på spel och på uteliv, säger han enligt tidningen BT.

Bendtner säger att han inte längre satsat stora summor, men att han spelar för skojs skull.

– Jag vill inte säga att jag har spelproblem. Jag har alltid kunnat sköta det. En kväll i London spelade jag riktigt högt och det hade kunnat sluta riktigt illa. Den kvällen bestämde jag mig för att sluta satsa högt. Nu spelar jag för mycket mindre insatser och bara för skojs skull, säger han.

Efter att ha spelat i klubbar som Arsenal, Juventus och Wolfsburg står nu Bendtner utan klubb. Detta efter att inte ha förlängt överenskommelsen med FC Köpenhamn i vintras.

SE ÄVEN: Matchfixning i fotbollsallsvenskan utreds